- Voetverzorgingstips

Voeten verdienen uw aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet.
U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips. 

Tips

Voeten wassen

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Blijf niet te lang in het water met uw voeten want hoe vreemd dat ook mag klinken een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten altijd zeer goed vooral tussen de tenen. Laat uw voeten eerst goed drogen voordat u de sokken aantrekt. Zo herstelt de zuurgraad waardoor voetschimmels voorkomen worden.

Verzorging

Gebruik dagelijks een voetencreme ook de voeten vragen om extra aandacht! De huid blijft soepel zodat er geen barstjes en kloven ontstaan.

Schoenen

Goede en passende schoenen is een weldaad voor uw voeten het voorkomt eelt en drukplekken. Het beste is om na de middag schoenen te passen dan zijn de voeten meer gezwollen. Let er bij aanschaf op dat de breedte van de schoen juist is, te smalle schoenen kunnen verschillende voetklachten veroorzaken.

 

Nagels knippen

Knip de nagels recht en niet te kort, scherpe hoekjes kunt u met een vijl iets afronden. De kans op ingroeinagels wordt hiermee voorkomen.