- Mijn specialiteiten

Schimmelnagels/Kalknagels behandeling

Heel veel mensen hebben last van, in de volksmond, kalknagels, dit zijn verdikte wit/gele en in ernstige vormen zelfs grijs/bruine brokkelige nagels en spreken van mycosenagels oftewel schimmelnagels. Dit wordt veroorzaakt door schimmels, deze dermatofyten leven graag op vochtige plaatsen, we lopen de schimmels op in zwembaden en openbare douches. Een ander oorzaak kan door het dragen van slecht ventilerende schoenen die transpirerende voeten veroorzaken. Heeft de huid een normale zuurgraad dan biedt de huid bescherming tegen voetschimmel. 

Behandeling

De aangedane nagel wordt zoveel mogelijk weggefreest dit moet om de 6 weken herhaald worden om de schimmel uiteindelijk te bannen. Dit in combinatie met behandelen van een schimmeldodend tinctuur of spray.

Voor het slagen van deze behandeling dient men wel therapietrouw te zijn! Het vergt wat geduld voordat u weer mooie nieuwe nagels hebt.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.